ISMECH in postavitev telesa

Pozdravljeni,

postavljamo se od malih nog. Vsakdo ve, v kakšnem stanju je njegovo telo, če iskreno obrne pozornost vase.
Bolj problematičen je del avtomatskih delovanj in nezavedanja ter nepoznavanje delovanja možganov, da bi se naučili, kako na zdrav način prepoznavati in obvladati svoje notranje občutke in čustva. Ko izstopimo iz kroga avtomatizma, se zavemo ter prepoznamo, kaj se dogaja znotraj telesa.
Ko to lahko iskreno poimenujemo in komuniciramo, smo naredili prvi korak k spremembi.
Zgornje besede so pojasnilo in vabilo na delavnico “Postavitev telesa & Ishmech”. Spodaj povem še malo več. Delavnica bo v decembru.

V decembru bo tudi 21-dnevni intenziv Vrtenja. Vsak dan, tudi za vikend.

2. 12., sobota
9:30 – 12:30 h
45 EUR
Rok za prijavo: 25. 11.

Gibanje je življenje, ples je gibanje, torej življenje. V sebi imamo modrost, toplino, vest, inteligenco, zavest … Obstajajo orodja, ki nam omogočajo, da bi skozi življenje plesali in ne sklepali kompromisov na račun svojega zdravja.

Delavnica je zastavljena tako, da boste na nov način obudili in zaznavali telo in okostje – morda na drugačen način, kot ste bili vajeni do sedaj.

Z zavedanjem mišičnega tonusa, pravilne lege okostja, bitja srca, zavestnega dotika in dihanja prebujamo čutilno – gibalni sistem v telesu, ki deluje kot ena enota. S poznavanjem sebe/telesa si lahko povrnemo vitalnost.

Vaje, s katerimi boste seznanjeni, povrnejo telo v optimalno stanje. Vzdrževanje takšnega stanja je potrebno čuvati. Če boste vaje izvajali doma, boste ohranili sproščenost, lahkotnost in pretočnost v telesu. Ob zavedanju, da se nič ne zgodi čez noč.

Z rednimi vajami zavedanja lahko rešimo mnoge nepravilnosti, bolečine in neprijetnosti v telesu, ki nam onemogočajo, da bi čutili lahkotnost in sproščenost. Tako kot vsak stroj je tudi telo potrebno redno vzdrževati (fizično, čustveno in mentalno). Ko negujemo vse dele, se prične odpirati srce in naše gibanje postane svobodno.

Za vaje si bomo vzeli čas in se ponovno zaznali na zdrav način. Globlje bomo zaznali sebe in posledično tonus mišic, lego okostja, lastno čutenje in mišljenje. Vse je medsebojno tesno povezano. Mehkoba mišic in lahkotnost telesa sta povezana.
Vse pa je povezano s tem, kako smo živeli, kakšno okolje nas je obkrožalo. Kateri vtisi so pustili odtis v našem telesu, kakšen zrak dihamo, kaj jemo, kako mislimo …

Praktične vaje so podprte s teoretičnimi vsebinami, Na prvem srečanju smo podrobneje obdelali naslednje:
• Telo in prostor
• Vizualizacija okostja
• Čutenje in vizualizacija
• Zapleši svobodno.

Postopno razumevanje skozi direktno doživetje vas bo opremilo z znanjem, ki ga obujamo, da bi ostali vitalni in nasmejani. Naša komunikacija in odločitve zrele.
Postavitev telesa je praktično-teoretični del plesno-gibalne metode Ishmech in odlična priprava za vse vrste gibanja in ples.

 

 

Date

Dec 02 2023
Expired!

Time

09:30 - 12:30

Cost

45.00€

Organizer

Kristina De Ventus

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja