Dr.Pandit Dinesh Chandra

direktor Himalayan Research Inštituta, nudi znanje djotiša, organizira izvajanje yagyij, joge, uči nove generacije Vedskih Panditov, vodi individualne in poslovne konzultacije ter ima seminarje po vsem svetu. Prihaja iz družine, ki je stoletja uporabljala znanje djotiša v himalajski vasi Jyotir Math.

Pandit Dr.Dinesh Chandra Sati prihaja iz mesteca Jyotir Math v Himalaji, ki je eno od najpomembnejših centrov učenja u Indiji. To je prastari center imenovan ”Severno Mesto” (Northern Seat Math) Shankaracharya Tradicije. Jyotir Math je domovina “Jyotisha (djotiša) z zelo dolgo tradicijo. Djotiš je poznan kot veja Ved-starodavnih svetih spisov . To so oči Ved. Kot soustanovitelj Himalajskega Raziskovalnega Instituta,dr. Pandit Sati poučuje Djotiš, tudi Pandite, nudi individualne in poslovne konsultacije po državah in mestih sveta , prireja seminarje in na ta način postaja djotiš, dostopno ljudem po vsem svetu.
Dr.Pt. Dinesh Chandra Sati je posvetil veliko časa svojemu akademskemu izobraževanju. Nagrajen je bil s “Shastin” diplomo-odlikovanje s strani Jyotir Math Vidyalaya. Pridobil je diplomo “ Acharya Degree S.S.B. Univerze Varanasi. Dr. Pt Dinesh Chandra Sati je predstavil svoj doktorat na temo Jyotish-a u Lala Bahadur Shastri Sanskrit Vidyaa Peetham-u u New Delhiju 2004 leta, kjer mu je bila izročena štipendija za raziskovanje starodavne Vedske kulture.
Potem je bil izbran s strani njegove svetosti Maharishi Mahesh Yogi-ja da predstavlja, posreduje in širi starodavno vedsko znanje Jyotisha in ponovno oživi Vedsko modrost po vsem svetu.
Do sedaj je Dr. Pt Dinesh Chandra Satija obiskal mnogo držav , med katerimi so tudi ZDA, Nizozemska, Velika Britanija, Nemčija, Francija, Italija in Japonska, v katerih več kot 12 let nudi konzultacije tisočim.

YAGYA program

To so vedski rituali, ki so pomembni vidik vedske znanosti. Yagya je vedski inženiring, ki deluje na subtilen nivo zavesti. Yagya se izvede na ravni čiste zavesti v korist posameznika in pomaga pri odstreanitvi ovir v življenju.

S pomočjo djotisha lahko analiziramo težave, predvidimo lahko težavna področja, ovire… Rešitve za zmanjšanje teh nezaželenih problemov,ovir, zdravstvenih težav lahko rešujemo tudi ds pomiočjo teh vedskih ritualov- jagyj
Kakovost a yagya je zelo pomembno za pozitiven rezultat. Zato, yagyas v zavod le opravljajo visoko izobraženi Panditov, in mnogi od njih let delal za Mahariši Mahesh jogi.

Yagye so procedure (Vedski inženiring), ki podpirajo in povečujejo pozitivne vplive ter nevtralizirajo ali zmanjšujejo negativne vplive, ki so na poti ali pa so že navzoči v našem življenju. Yagye imajo dobesedno moč, da spremenijo našo usodo. Usoda še naprej obstaja in se odvija, vendar pa se lahko nevtralizirajo ali odstranijo negativnosti z uvedbo ustreznega protidelovanja – preprosto povedano, kakor rakete, ki se izstrelijo v nebo, da razbijejo oblake polne ledu in toče in tako zaščitijo polja in druge dobrine pred možno škodo

Z uporabo vedske diagnostike in korektivnih mer Jagya odstrani ali zaobide nevarnost, ki se še ni pojavila v družinskem življenju ali v življenju posameznika ali naroda. Kot uči Vedsko znanje, so vsi dogodki v našem življenju rezultat našega lastnega delovanja v preteklosti. Življenje prinaša ugodne in neugodne okoliščine (usodo) in mi jih z občutkom ugodja ali trpljenja, pač glede na njihovo dominantno kvaliteto pozitivnosti oziroma negativnosti ter glede na stopnjo naše duhovne realiziranosti.

Vedski astrolog lahko iz naše Natalne karte ( to je nekakšna osebna izkaznica človeškega bitja, ki je zasnovana na podatkih o rojstvu) predvidi, katera vrsta vplivov in v katerem obdobju pride v naše življenje (oziroma katera vrsta vplivov se ‘vrača’ v naše življenje) kot posledica storjenih preteklih dejanj pozitivne ali negativne narave.