MOJE SREČANJE Z DJOTIŠEM

Že v otroštvu  me je privlačil svet onkraj, svet, ki je našim očem prikrit.

Zakaj se nekaj dogodi?

Katera sila nas vodi?

Z védenjem o obstoju močne Prasile o kateri govori Martin Kojc ali Stvarnik sem se rodila…raziskovala sem naprej…Kako nas ta Prasila vodi? Imamo tudi mi kakšen vpliv?… Dolgo sem si zastavljala ta vprašanja. Moje življenje na deželi mi je omogočalo umik v kotičke sredi gozda, v naravo, kjer sem lahko nemoteno razmišljala o teh vprašanjih…sestavljala sem mozaik.

Obisk Indije pa mi je še intenzivneje odkril  plasti moje osebnosti. Petnajst let nazaj sem se prvič dotaknila tal »Bharata«,  misteriozne indijske dežele. Že prvi korak je bil dovolj za osvojitev mojega srca. Ob vsakem nadaljnjem obisku, zvrstilo se jih je že dvanajst, sem odstirala tančice okrog svoje Biti skozi srečevanje z različnimi oblikami življenja, rasami, religijami, barvami kože, vonji, okusi, živostjo barv. Kmalu me je pritegnil vedski astrolog z natančnimi uvidi v moje življenje s pomočjo branja natalne djotiš karte.

Odlična učiteljica Mateja Kunc je ravno takrat ustanovila Šolo djotiša. Četrtki so postali moji najlepši dnevi, dnevi druženja s planeti in dragimi sošolci. Djotiš me je očaral s svojo globino, modrostjo, védenjem o življenju, natančnostjo. Grahe ( planeti) so mi postajale prijateljice, žive, vsaka mi je nekaj sporočala v svoji govorici. Znanje pridobljeno na različnih seminarjih, vključno z sedemletnim šolanjem na Duhovni Univerzi, se je zlilo s poznavanjem djotiša. Po zaključku šole djotiša sem spoznala tradicionalnega učitelja iz izvorne družine djotiša, dr. Pandita Dinesch Chandra Satija, doktorja djotiša in sanskrta. Rodil se je v Jyotir Mathu  v osrčju Himalaje, zibelki djotiša in središča poznavalcev Resnice, reda imenovanega.Shankaracharya. Je tudi direktor Himalaya Research Instituta. Že več let v  Hramu modrosti Sairama vodi seminarje, djotiš svetovanje in vastu. Pandit je najvišji kastni red, brahmani, ki posedujejo obširno vedsko znanje in so usposobljeni za izvajanje preventivnih mer in odstranjevanja  blokad s pomočjo posebnih ritualov Jyagyj.

DJOTIŠ MI JE IZBOLJŠAL KVALITETO ŽIVLJENJA

Že sam študij me je posrkal vase. Na predavanju so me bila sama ušesa, razjasnjevalo se mi je vse po vrsti…zakaj so se mi dogajale določene stvari… kaj je bil namen tega…kakšne energije stopajo v moje življenje…kdaj imam turbulentno obdobje…katera področja življenja bodo izpostavljena v prihodnosti…kakšne izkušnje želi moja duša…zakaj je prišel v moje življenje ravno ta partner…kateri so moji talenti…katero delo izhaja iz klica moje duše…katero obdobje me podpira pri mojih projektih…katere so šibke točke mojega telesa…veliko bolje razumem zgodbe mojih dveh hčera in moža…

Ko uvidim bolj turbulentno obdobje, naročim pri Panditu dr. Dinesh C. Satiju yagyo. Njegovih trinajst panditov v njegovem institutu opravl za mene obred, da se sprosti zastala energija.

Največje darilo djotiša je spoznavanje in razumevanje sebe
in s tem tudi sveta okrog sebe.