KAKO IZGLEDA NATALNA KARTA

Na svetovanju dobite razlago natalne karte, to je slika pozicije planetov v trenutku vašega rojstva. Gre za izris, razdeljen na 12 astroloških hiš (bhav), v katere so postavljeni določeni planeti (grahe) in pa znamenja (rašiji) določenih hiš. Ozvezdje sonca in planetov, ki se gibajo okrog sonca, lahko primerjamo z atomom, ki ima jedro in delce okrog njega. Ti atomi so tudi sestavni elementi našega telesa, točneje naše  celice.

Kakor znotraj, tako zunaj.

Ravno takšna kot je slika in vibracija planetov v trenutku našega rojstva, prav takšna je vibracija atomov v človeku. Planeti ali grahe so v bistvu nosilci arhetipske energije, s katero delujejo na različna področja našega življenja. So principi, ki delujejo v vesolju. Tako npr.planet Mars vsebuje principe, ki jih prepoznavamo tudi v nas. Obstaja vzporednica med planeti  in človeškimi možgani (npr.Sonce ustreza talamusu, Luna hipotalamusu…).

Djotiš  povezuje naše individualno telo in kozmično telo, naš individualen um in kozmični um.

DJOTIŠ JE KOT GARMIN PO ZEMLJEVIDU ŽIVLJENJA

Planeti na nebu so natančna preslikava planetov v nas samih.

Vesolje deluje kot hologram.

Kakršen  je makrokozmos, takšen je tudi mikrokozmos.

Kar je v makrokozmosu (vesolju) je v mikrokozmosu (v nas). Pod drobnogled vzemimo planet Luno in njen vpliv na planet Zemljo. Luna ima moč delovanja, spuščanja in dvigovanja gladine mogočnega oceana. Princip delovanja planeta Lune se odraža tudi v našem telesu. Ker pa mi nismo samo telo, se odraža delovanja tako  na mentalnem, emocionalnem kot duhovnem nivoju. Kakor princip planeta Lune deluje na nas, delujejo tudi ostali planeti.

Djotiš nam kot garmin poda jasnejšo sliko poti. Obenem nam natančno pokaže, kje na poti bodo ovire, blokade. Pokaže nam konfiguracijo poti ali bo vijugasta ali ravna pot. Lahko pa nas bo premetavalo po makadamski poti. Vidimo pa tudi časovno opredeljenost s pomočjo period djotiša.

Mogoče doživljamo v partnerski zvezi zelo turbulentno obdobje. Če vidimo v natalni karti, da se bo to obdobje kmalu končalo in bo zapihal mirnejši veter, bomo imeli pomemben podatek za našo odločitev ali naj odidemo iz zveze ali naj se ta čas raje posvetimo intenzivnejši osebni rasti.

S poznavanjem  trenutne postavitve planetov v karti, lahko tudi z drugimi tehnikami osebnega in duhovnega razvoja pripomoremo k bolj radostnemu, bolj srečnemu in bolj kvalitetnemu življenju.