Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

RITUAL HOJE PO ŽERJAVICI

23 junija, 2018 @ 3:00 pop - 24 junija, 2018 @ 1:00 dop

- €60

Toplo pozdravljeni!

Sedaj že tradicionalno prirejamo  RITUAL HOJE PO ŽERJAVICI NA KRESNO NOČ V ČASU SOLSTICIJA.

Po ljudskem koledarju, se najkrajša noč – kresna noč – praznuje v noči iz 23. na 24. junija. Zato se 23. junija še danes marsikje po Sloveniji kurijo kresovi.

Tudi mi bomo zakurili kres, ne samo to, potem bomo celo izvedli Ritual Hoje po žerjavici in tako intenzivno praznovali  prestop v nov letni čas…med drugim solsticij vsako leto, ob britanskem Stonehengu, slavi na tisoče obiskovalcev ..

»O kresi se dan obesi«, je star pregovor, ki je povezan z najdaljšim dnevom v letu, oziroma najkrajšo nočjo, ko se pomlad prevesi v poletje. S kresovi so hoteli ljudje počastiti sonce in mu z ognjem pomagati, da ne bi »omagalo«…

Mogoče pa tudi mi dobimo navdih, da  prebudimo  naš notranji ogenj.

Mogoče se želimo v začetku poletja  posloviti od strahov, skrbi, blokad, ovir in spustiti v naše telo notranji ogenj, strast do življenja. Lahko nam ravno RITUAL HOJE PO ŽERJAVICI da  pogum prestopiti stopnice k novemu  začetku…zaživeti svoje sanje, zaživeti skladno s  svojimi  darovi in sposobnostmi…izboljšati svoje odnose…dvigniti samozavest.

Mimogrede, na Ritual Hoje po žerjavici se bomo pripravljali kar nekaj ur…šele potem bomo zakorakali po pripravljenem » tepihu žerjavice«…pod  vodstvom mojstra…

Ta izkušnja nam je kasneje v življenju velika vzpodbuda  pri naših odločitvah in našem vsakdanjem življenju.

Če ste že imeli to izkušnjo, veste za njene prednosti in jo lahko poglobite, če pa bi si želeli samo ogledati ritual, je tudi to mogoče.

Prisrčno ste vabljeni na vroči žur!

Majda

Ritual hoje po žerjavici

v soboto, 23.junija  2018 ob 15.uri

ob Hotelu Medno v Ljubljani

 

Žerjavico bo vodila mojstrica Rituala hoje po žerjavici Majda Zabukovec Brčvak.

Seveda bo zraven prisoten tudi mojster  Franjo Trojnar.

Majda Zabukovec Brčvak, dipl.ing.grad., mentorica osebne in spiritualne rasti

ter ustanoviteljica Hrama modrost Sairama, kjer organizira  razne delavnice,  terapije, svetovanja,  seminarje domačih in tujih predavateljev, terapevtov ter vodi tudi svoje  programe. Hoja po žerjavici je že velikokrat razveseljevala udeležence ob Hotelu Medno v Ljubljani. V mojstrstvo Hoje po žerjavici jo je uvedel mojster Hoje po žerjavici g.Franjo Trojnar, ki je izvedel že skoraj 350 ritualov Hoje po žerjavici.

na začetku nas bo odlična gongoterapevka in glasbena umetnica Tjaša Cepuš s pomočjo  izvornih  zvokov gonga, steklenih skled, zvončkov in še drugih inštrumentov popeljala  v fazo globokega notranjega miru in sprostitve…

ozavestili in napisali bomo svoje strahove, blokade, ki jih bomo potem predali ognju…

sledijo zabavne vaje sproščanja, predanosti…smeha…

                                                    pa  vaje povezovanja najprej s seboj, potem z drugimi in na koncu z ognjem

šele potem bomo zakorakali po pripravljenem » tepihu žerjavice«…pod  vodstvom mojstra…in s podporo celotne skupine, ki bo vzpodbujala: ti zmoreš

Prisrčno ste vabljeni na vroči žur!

Majda in Franjo

 

Majda Zabukovec Brčvak, dipl.inž.grad., mentorica osebne in spiritualne rasti

ter ustanoviteljica Hrama modrosti Sairama, kjer organizira  razne delavnice,  terapije, svetovanja,  seminarje domačih in tujih predavateljev, terapevtov ter vodi svoje  programe (Djotiš svetovanje, Kreacija magičnega talismana, Divine love connection…) Hoja po Žerjavici je že velikokrat razveseljevala udeležence  ob Hotelu Medno v Ljubljani. V mojstrstvo Hoje po žerjavici jo je uvedel izjemni mojster Hoje po žerjavici g.Franjo Trojnar, ki je izvedel že skoraj 350 ritualov Hoje po žerjavici.

Cena Rituala hoje po žerjavici je 60€.

Informacije in prijave:

Majda Zabukovec Brčvak : GSM: 041/424 -682 
e-posta:motel.medno.majda@siol.net 

                                    

Kotizacijo v znesku 60 € za eno osebo lahko plačate na licu mesta

ali nakažite na TRR:

SI56 0510 0801 5711 276 pri Abanki

Hram modrosti Sairama s.p.

Medno 54,

1210 Ljubljana

NAMEN PLAČILA: kotizacija za RHŽ (potrdilo o eventuelnem vplačilu prinesite s seboj)

Na hojo po žerjavici prinesite armafleks, vodo in po želji prigrizek. Topel obrok  s sladico bo sledil po Ritualu hoje po žerjavici..

Misterij ognja
Že stare civilizacije so poznale zdravilne energije ognja…v trenutku združitve zavesti človeka z zavestjo ognja se zgodijo čudeži…ogenj nas obdari…spremeni vse, kar ni čisto v čisto…sproščajo se blokade, ki so pogosto vzrok zdravstvenih težav…
na Ritualu hoje po žerjavici se globoko in z vsem spoštovanjem priklonimo mogočnosti ognja ter se mu predamo z vsem srcem…takrat pa začutimo globoko spoštovanje do samega sebe in do drugih…strah, ki ga morda imamo pred tem, se transformira v nekaj višjega…takrat se zgodi fenomen, ki je poznan kot Feniks…iz pepela starega se dvigne novi človek na krilih možnosti nove kreacije….


1. Premaknemo meje svojih sposobnosti in dvignemo samozavest

To, proti čemer so nas že kot otroka svarili: ne hodi k ognju, beži stran od ognja, da se ne opečeš, počnemo sedaj namerno. Razumsko pojava hoje po žerjavici ni mogoče razložiti. Moči ognja se preprosto prepustimo. in tako prvič doživimo uspeh, za katerega se nam ni bilo treba bojevati. Ta izkušnja nam pomaga tudi v vsakdanjem življenju, ko se pred nami pojavi na videz nepremostljiva ovira, kajti takrat se spomnimo izkušnje z rituala hoje po žerjavici in si rečemo: “Tudi takrat je bilo videti nemogoče, pa mi je uspelo!”

2. Spoprimemo se z strahom

Strah je največja zavora za razvoj naših sposobnosti. Naredili bi to in ono, lotili bi se novega posla, če nas ne bi bilo strah. Po hoji po žerjavici dojamemo strah kot normalen pojav, ki nas ščiti, je koristen in ne bi mogli živeti brez njega. Pri hoji po žerjavici se strahu zavedamo, ga ne potiskamo, priznamo si ga in gremo prek njega. Ognju žrtvujemo bolezen, strahove, slabe navade, sebičnost, zavist in vse nezaželene lastnosti, da nas varno pusti čez. Ameriški Indijanci si predstavljajo, kako jih duh ognja drži za roko in jih pelje čez. V Grciji nosijo udeleženci v rokah ikone, ki jim pomagajo varno čez ogenj.

3. S hojo po žerjavici prebudimo notranji ogenj, našo energijo, ki je v nas zablokirana Ali drugače povedano– svojega feniksa, ki je na ta trenutek komaj čakal prebudimo iz pepela. S tem ko se odločimo, da gremo bosi čez razbeljeno žerjavico, prevzamemo odgovornost za svoje početje. Nihče ne more prevzeti te odgovornosti namesto nas, ne mojster ne preostali udeleženci. Prevzamemo jo mi sami, pri polni zavesti. S tem, ko gremo čez žerjavico prebudimo svoje skrite moči, samozavest nam zraste in od tega trenutka se bolj zanesemo nase.

Najpogostejša vprašanja, ki jih postavljajo ljudje pred udeležbo:

  1. Kako je možno iti v to izkušnjo, ne da bi imeli kakršne koli neprijetne posledice?

Hoja po žerjavici ni v domeni razuma. Pri tej izkušnji je potrebno razum izključiti ter se povezati in postati eno z ognjem. V fizičnih zakonih to ni možno, v duhovnih pa je.

Potek priprave nam  omogoča, da za nekaj časa zapustimo fizične zakone in vstopimo v duhovne ter se z bosimi nogami sprehodimo po vroči žerjavici.

Že  Einstein je s svojo teorijo relativnosti dokazal, da vesolje v bistvu ni materialno, temveč ga sestavlja prepleten vzorec energij in vibracij. Stvari in predmeti so videti ločene, ko pa jih na finejših ravneh zaznamo z našimi čutili, se izkažejo kot čista energija. Raziskave v kvantni fiziki so dokazale, da mi že s samim opazovanjem spreminjamo najmanjše delce. Ni možno nekaj opazovati, ne da bi vplivali na predmet opazovanja. Spomnite se primera, ko ste nekoga opazovali, ne da bi on to vedel in naenkrat je obrnil pogled k vam. Pri materialih kot je kamen in železo to ni tako evidentno, kot pri vodi in ognju ali živih bitjih. Pri slednjih so rezultati očitnejši. Japonski znanstvenik Masuru Emoto je raziskoval »spomin vode« in potrdil omenjene ugotovitve. Pri sami hoji po žerjavici se za trenutek odmaknemo od fizičnih zakonov »teorije ločenosti« in vstopimo v duhovne zakone »enosti« se povežemo z ognjem ter postanemo eno z njim. Poškoduje nas vedno tisto čemu se upiramo, ali hočemo opraviti s silo. Ogenj ima preveliko moč, da bi ga prehodili s silo, bolje je, da se mu prepustimo in postanemo eno z njim. Šele takrat imamo lepo izkušnjo s hojo po žerjavici

2 Zakaj se ne opečemo?

Zato, ker se zelo dobro pripravimo za to preizkušnjo. Osem urne priprave nas popeljejo od fizičnih zakonov v duhovne. Priprave so sestavljene iz  treh delov:

V prvem delu razložimo nekaj teorije: kaj bomo počeli, kako se bomo pripravili in kakšne koristi bomo od tega imeli.

V drugem delu sledijo gong kopel, vaje sproščanja, , prepuščanja in smejanja.

V tretjem delu zložimo skladovnico polen, vanjo damo listke s strahovi in zakurimo. Nato začnemo proces zbliževanja z ognjem in zaključimo s hojo po ognjeni preprogi. Od fizičnih k duhovnim zakonom.

.

Želimo sprejeti izziv v življenju?

Toplo vabljeni in prisrčno dobrodošli.

Z ljubeznijo

Majda in Franjo

Lokacija Hotela Medno (LPP Proga 25 Medvode )

http://zemljevid.najdi.si/search_maps.jsp?q=Medno+54&hpage=my&offset=0&selfld=0&acnum=10&foxsbar=page

Podrobnosti

Začetek:
junij 23, 2018 @ 3:00 pop
Konec:
junij 24, 2018 @ 1:00 dop
Cena:
€60
Dogodek Category:
Spletna stran:
http://hojapozerjavici.si

Prizorišče

Hotel Medno
Medno 54
Medno, Medno 1210 Slovenia
+ Google Map
Telefon:
+386 51 251 773
Spletna stran:
www.hotel-medno.si